Resebloggar från Travellerspoint

september 2014

British Columbia

sunny 25 °C
Se North America + Iceland 2014 på hammarns karta över resan.

Landade i Vancouver ett par dagar innan Oskar som sedan anslöt under resten av semestern. British Columbia heter provinsen i sydöstra Kanada och förutom Vancouver är den kanske mest känd för friluftsaktiviteter. BC är ett drömresmål för friluftsaktivister med mängder av alternativ, allt ifrån vattenburna aktiviteter såsom havskajak, segling och surfning i Stilla Havet till vandring, klättring och skidåkning i klippiga bergen.

Vi kom snabbt fram till att Vancouver är en av få städer som man direkt fattar tycke för och dessutom kan tänka sig bo i under längre tid. Oslo är ett annat sådant exempel... Stan är väldigt modern, stora grönområden, lysande mat, härlig utescen, bra klimat, internationell befolkning och har alltså åtminstone vid en första anblick goda förutsättningar för att jag skulle trivas där. Vancouver ligger dessutom vid kusten så havet och öarna utanför är bara en färjetur bort samtidigt som Whistler kan nås på 2 timmar om man hellre vill upp i bergen.

Vi tog det annars rätt lugnt i Vancouver, passade på att njuta av god internationell mat (Bao Bei får pris som bästa kinamat under resan). Vi hann även med att gå runt Stanley Park som är ett imponerande stort grönområde för att ligga i centrala Vancouver samt strosade runt en del på Granville Island och självklart även inne i stan.

Vancouver skyline

Vancouver skyline


Beaver Lake, Stanley Park

Beaver Lake, Stanley Park


Raccoon, Stanley Park

Raccoon, Stanley Park


Colorful fruits at Granville Island Public Market

Colorful fruits at Granville Island Public Market


Olympic Cauldron at Jack Poole Plaza

Olympic Cauldron at Jack Poole Plaza


West Georgia Street at night, Vancouver

West Georgia Street at night, Vancouver

Vi hämtade så småningom ut vår hyrbil och vi fick till och med lite rabatt när jag påpekade att jag var uppvuxen på samma ställe som Sedinarna (nåja, mer eller mindre...). Den första reaktionen var iofs att Sedinarna var alldeles för fjolliga för hans smak men jag kunde som tur var komplettera med att Markus Näslund också kommer därifrån, en spelstil mer i hans smak... Vi drog i alla fall vidare i vår hyrbil till Vancouver Island. Ön är lika stor som Jämtland så vi hann inte utforska hela utan fokuserade på först och främst Tofino på västkusten. Tofino är i första hand ett surfställe men även ett skönt ställe att bara ta det lugnt i. Ställen som Tofino finns överallt världen runt och attraherar turister av alla möjliga anledningar. Vi passade på att paddla lite havskajak och Oskar gav sig även på en surflektion. Höjdpunkten var dock utan tvekan Tacofinos Fish Tacos. Sjuuukt goda fish tacos bestående av friterad torsk, tomatsalsa, chipotlemajonnäs, lime och sallad i ett tortillabröd. Ett koncept som måste till Sverige illa kvickt! Finns alldeles för lite Fish Tacos generellt sett här.

Efter ett par dagar i Tofino så rullade vi vidare söderut till huvudstaden i BC, Victoria.
Victoria har en till utseendet väldigt brittisk prägel och visade sig även det vara en trevlig stad. Vi stannade visserligen bara två dagar men det över helgen och nattlivet var det absolut inget fel på. Även om vi skulle behövt odla helskägg, ta på keps och flanellskjorta för att passa in men det visade sig vara generellt för hela Kanada :)

Me and Oskar, Tofino

Me and Oskar, Tofino


Kayaks, Tofino

Kayaks, Tofino


Kayaking outside Tofino

Kayaking outside Tofino


Sunset, Tofino

Sunset, Tofino


British Columbia Parliament Buildings, Victoria

British Columbia Parliament Buildings, Victoria

Eftersom vi inte hade planerat rutten i förväg så velade vi lite om vart vi skulle dra härnäst (vi var inne på att åka in i USA en sväng, Seattle med omnejd) men det visade sig snart att för att hinna med klippiga bergen fullt ut började det bli dags att rulla österut. Kanada är stort så de kommande två dagarna blev ren transportssträcka för att ta oss till Kootenay Nationalpark där vi skulle ge oss upp i bergen och vandra. När jag säger ren transportsträcka så menar jag dock inte att den var tråkig på något sätt. Naturen i BC är fantastisk så dessa två dagar försvann rasande snabbt. Roadtrip i Kanada är ju i sig en semester men visst är det trevligt att kunna varva med lite aktiviteter också.

Columbia Ground Squirrel

Columbia Ground Squirrel


The Kootenays landscape

The Kootenays landscape

Vi övernattade i Radium Hot Springs den sista natten innan vandringen, en liten håla med ett antal motel på gränsen till nationalparken men mer om det i nästa inlägg.

Författat av hammarn 09:55 Arkiverat i Kanada Tagged canada british_columbia Kommentarer (0)

(Inlägg 1 - 2 af 2) Sida [1]