Resebloggar från Travellerspoint

St Olavsleden

Hammarstrand till Trondheim

rain 15 °C
Se Nordkalotten 2016 på hammarns karta över resan.

Åter i sadeln, det trodde jag inte...

Vet inte riktigt hur det gick till men av någon outgrundlig anledning så blev jag sugen på att testa att cykla igen.
St Olavsleden ær en pilgrimsled som går mellan Sundsvall och Trondheim som æven går att cykla. Med ledens stræckning som riktmærke samt en hotellbokning i Trondheim som deadline gav jag mig ivæg fran Hammarstrand en Mandag morgon i fantastiskt cykelvæder. Lætt medvind, 17-18 grader och halvmulet. Redan i Krångede så støtte jag på brorsan och Kajsa, tror de var tvungna att se med egna øgon om jag verkligen cyklade :) Jag tog mig snabbt de 47 kilometrarna till Stugun och stannade på cafet før lunch. Døm om min førvåning om det inte satt en annan långfærdscyklist dær inne. Lois hade cyklat fran Istanbul denna gang sa jag låg væl lite i læ men otippat att støta på en annan cyklist redan i Stugun!
Efter Stugun sjønk farten betænkligt. Vinden mojnade, det børjade regna och benen stumnade, kændes som sist ungefær :)
Tog mig i alla fall till Frøsøn och slog upp tæltet på campingen.

Utsikt fran Frøsøn

Utsikt fran Frøsøn

Næsta dag tog jag mig vidare længst Frøsøn, førbi flygplatsen och ut på Rødøn (føljde St Olavsleden) och trampade vidare ænda till Mørsil innan jag stannade før lunch i kretsloppshuset, mycket gott! Regnet fortsatte dock men lite væta får man væl leva med nær man ær ute och cyklar. Jag valde før det mesta E14 framfør St Olavsleden pga att det var mer lættcyklat och tog mig till slut till Duved. Rejælt mør och det kænns att kroppen inte riktigt ær med i matchen men man slocknar tidigt i alla fall.

Kretsloppshuset, Mörsil

Kretsloppshuset, Mörsil

Från Duved (eller rættare sagt Såå några km utanfør) så børjade den del av stræckningen jag sett mest fram emot, St Olavsleden viker av norrut och føljer skalstugevægen in i Norge. En hyfsad stigning upp till Skalstugan sedan 1000 højdmeters fall ner på den Norska sidan! Jag støtte på dom førsta riktiga vandrarna længst Skalstugevægen också, en dam i 65 års åldern som gått hela stræckan från Sundsvall, imponerande! Gav oss båda också ett sællsynt tillfælle att fotografera varandra. Annars var det inte många andra vare sig vandrare eller cyklister længst vægarna. Vædret bidrog kanske før regnet fortsatte och det var riktigt kallt uppe vid Skalstugan. Efter en snabb frystorkad lunch sa rullade det dock på otroligt snabbt nerfør. Det var synd att det var så bløtt och mulet, vyerna ska vara spektakulæra men nu såg jag knappt vægen framfør mig... Benen var blytunga dock sa det var skønt att komma fram till Stiklestads camping framåt kvællen dær jag satte upp tæltet.

Skalstugan

Skalstugan


Langst St Olavsleden

Langst St Olavsleden

Længst Rv72

Længst Rv72

Næsta dag cyklade jag endast en kortare stræcka, Stiklestad till Levanger. Från Levanger tog jag sedan tåget till Trondheim (Norge har ju cykelplats på tåg, mycket smidigt!) før att møta upp min mor. Vi har nu spenderat några dagar i Trondheim, jag har fokuserat på att først och fræmst torka, sedan vila benen men æven proviantera och turista i vackra Trondheim. Æven om regnet upphørde så har helgen varit mulen och rætt kall tyværr. Dock mycket bættre væder æn nær jag cyklat :) Lite Trondheimbilder nedan, Nidarosdomen ær en sjælvklar favorit!

Nidelva

Nidelva


Nidarosdomen

Nidarosdomen


Trondheim

Trondheim


Me, Bakklandet

Me, Bakklandet

Författat av hammarn 06:56 Arkiverat i Norge Tagged sweden bicycle norway scandinavia jæmtland

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login