Resebloggar från Travellerspoint

Otillgängliga Kisoro

Kisoro, Uganda

sunny 25 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Har slutligen nått Kisoro som förmodligen är den mest avsides håla jag någonsin varit på (eventuellt med undantag for Arvidsjaur). Kisoro ligger på Ugandas sydvästra spets, väldigt nära gränserna till både Rwanda och Kongo. Landskapet och även klimatet är helt annorlunda det jag tidigare upplevt i östafrika. Kallt (2000 möh) och fuktigt och solen har jag inte sett pa flera dagar. Mycket vackert landskap dock.

Från Kabale var det bara 8 mil hit och när jag märkte att transportmedlet var bil och inte buss så trodde jag det skulle bli en bekväm tripp. Några sådana verkar dock inte finnas i Afrika. 7 fullvuxna män lyckades dom klämma in i en stackars Toyota Corolla (4 bak, 3 fram). Vägen var förstås katastrofal så det tog över 3 timmar att åka dom 8 milen.

Har bara spenderat ett par timmar i Kisoro än så länge men gillar redan stället. Liten håla som sagt med några hostel, ett internetcafé och ett gorillakontor. Så mycket mer finns inte här men alla jag träffat har varit mycket trevliga och tillmötesgående. Har checkat in på Virunga Hotel och personalen där ar lysande. Dom har en hel del intressanta turer så jag kanske blir kvar här några dagar extra. Bland annat lockar en ormsafari, en dagstur där man kan åka och kolla på pythonormar.

Käkade lunch på Travellers Rest Hotel, där bland andra Diane Fossey bodde när hon var i området. Mycket bra käk och fint hotell, dock för dyrt boende for min smak.

P1010669.jpg
Travellers Rest

Jag verkar vara den enda turisten i hela byn, mitt hotell är helt tomt och likaså det jag lunchade på. Borde dock rimligtvis komma ett par till i alla fall eftersom gorillorna lockar fler än mig...

Gorillorna ja, i morgon ska jag upp tidigt (igen, vad är det här för semester egentligen) och ta mig den dryga milen till Mgahinga nationalpark och sedan börjar gorillaspårningen. Ser alltså lovande ut men först i morgon vet jag om det blev en lyckad jakt.

Mitt största (enda) problem just nu är att jag måste hitta ett billigt flyg från Kigali till Zanzibar (helst). Verkar lättare sagt än gjort, Air Tanzania som jag vet flyger sträckan har ingen fungerande hemsida och svarar inte på telefonsamtal, suck.
Kan dock inte göra så mycket åt saken just nu utan får ta det när jag kommer till Kigali vilket blir mitt nästa mål.

Nästa inlägg handlar förhoppningsvis om mötet med bergsgorillorna.

Författat av hammarn 06:09 Arkiverat i Uganda

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login