Resebloggar från Travellerspoint

Lååååångsamma bussresor

Kampala till Kabale, Uganda

sunny 26 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Har nu återigen korsat ekvatorn (för 3:e gången under denna resa, 5:e totalt). Befinner mig alltså söder om ekvatorn igen i en liten stad som heter Kabale inte långt från den Rwandiska gränsen. Kabale är provinshuvudstad så jag hade väntat mig ett större samhälle men staden har inte mycket att erbjuda förutom ett grymt bra bageri. Dock ligger den bra till för mina fortsatta strapatser med flera intressanta destinationer i närområdet.

P1010665.jpg
Home of Edirisa, hostel i Kabale

Att ta sig hit var mer smärtsamt än jag väntat mig. Tänkte ta postbussen som har rykte om sig att var bekväm och snabb så jag klev upp innan 6 i går morse för att hinna med den bara for att upptäcka att den var inställd på grund av motorhaveri. Bara att bita i det sura äpplet och dra till busstationen för en lokal buss istället. Kampalas buss- och taxistationer är lätt de mest hysteriska jag besökt. Att hitta rätt buss visade sig dock inte särskilt svårt, betalade och frågade nar den avgick.
-"Soon"

Hur lång tid tar resan?
- "Around 5 hours".

Kanon! Satte mig tillrätta och 3 timmar senare lämnade vi busstationen, ytterligare 8 timmar senare är vi framme, suck. Obekvämt och överfullt också så jag hoppas kunna hitta ett flyg när jag ska tillbaka till Tanzania.

Nu är jag fast har ett dygn för att tvätta, dusha och ta hand om liknande I-lands problem. Var strömavbrott när jag drog från Kampala så jag hoppade över att duscha i mörkret och "hostelet" (saknar namn, var inte direkt ett riktigt hostel utan mer en tant som tjänade lite extra pengar pa att hyra ut en säng till mig) jag bodde på i natt saknade rinnande vatten. Har dock bytt upp mig till "riktigt" boende nu och precis fått mig en välbehövlig dusch.

I morgon drar jag vidare västerut till Kisoro för att förhoppningsvis kunna köpa ett gorillatillstånd. 500 USD for en timme med gorillorna är magstarkt men nu när jag ar så nära kan jag knappast ge upp. Ska sedan vidare till Lake Bunyoni som ska vara ett slappt ställe för att sen ta mig vidare till Rwanda och Kigali.

Trevlig helg där hemma!

Författat av hammarn 06:04 Arkiverat i Uganda

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login