Resebloggar från Travellerspoint

Rafting i världsklass

Jinja, Uganda

sunny 26 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Har spenderat de senaste dagarna i Jinja som ligger 8 mil utanför Kampala. Jinja är östafrikas svar på Nya Zeeländska Queenstown så ett besök här var givet. Det som lockade mest var raftingen som är något i hästväg.
För 125 USD så får man en heldag på Nilen och det inkluderar 4 stycken "big 5" (alltså grad-5 forsar). Jäkligt roligt var det och lätt värt pengarna. I två av de fyra stora forsarna välte vi och det ar en häftig känsla att tumla runt som en trasa i jättetvättmaskinen. Den sista forsen var heeelt sanslös (kallades "the bad place"), en helt annan nivå på raftingen här jämfört med Nya Zeeland. Förutom mig så var det ett svenskt par och en brittisk surfare (veteran, 65 bast) samt en hel hög britter som tillhörde nån busstur (typ rosa bussarna). Skönt party efteråt och grymt fint boende med utsikt över Nilen.

P1010468.jpg
Lastar ur flottarna.
P1010556.jpg
Bujagali Falls
P1010476.jpg
"The Bad Place"

Gjorde inte så mycket mer i Jinja förutom att besöka "Nilens källa" vid Viktoriasjön.

P1010503.jpg
Nilens källa.

Nu är jag tillbaka i Kampala och min jakt på bergsgorillor fortsätter. Ska ta mig till Kisoro på gränsen till Rwanda på något sätt, förhoppningsvis i morgon. Sedan får vi se om jag lyckas få tag på ett gorillatillstånd där.

Borjar åtminstone få kläm på transporterna nu. Framförallt här i Kampala är taxi helt värdelöst på grund av trafiken men Boda-Boda (motorcyklar) tar sig fram även i rusningstrafik och är betydligt behagligare. Resan Jinja till Kampala kostade 15 spänn med Matatu (minibuss) vilket är klart överkomligt.

Kampala är en mycket trevlig stad och här skulle jag egentligen kunna hänga ett tag till men jag kanske får tillfääle att återkomma senare...

Nu ska jag försöka hitta ett ställe som säljer minneskort till humana priser. Verkar stört omöjligt att hitta nåt ställe som kan bränna DVD:s. CD är det fortfarande som gäller här nere verkar det som.

Författat av hammarn 08:58 Arkiverat i Uganda

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login