Resebloggar från Travellerspoint

Moskva

Uppvärmning i Moskva.

semi-overcast 27 °C
Se Centralasien 2009 på hammarns karta över resan.

Ja eller Moskva som man skriver med romerska bokstäver.
Dom fyra dagar jag spenderat här räcker inte till mer än att skrapa lite på ytan. Jag har dock idel goda erfarenheter av Moskva och kan varmt rekommendera staden som står sig utmärkt i konkurrensen med andra internationella storstäder såsom Paris och London. Jag ser dessutom ut som en ryss har jag förstått, att kunna smälta in med lokalbefolkningen är aldrig fel. Det är absolut inte så att Moskva känns osäkert, snarare tvärtom, men man slipper ju alltid en och annan irriterande försäljare genom att se lokal ut.

Dyrt undrar ni?
Jodå, visst är det en dyr stad men inte i klass med t.ex. Oslo. Epitetet "Världens dyraste stad" har Moskva i första hand på grund av de löjliga fastighetspriserna. En middag runt 200 svenska, en glass 13 kronor, öl 40 för att ge nägra exempel.

I städer som Moskva med så mycket att se och göra bör man i alla fall stanna 10 dagar enligt min mening. Mina fyra dagar har gått åt till att stressa genom alla "måsten". Kremlin, det ryska maktcentrumet med sin fantastiska historia var förstås ett måste. Hela området är fullt med kyrkor, katedraler och andra imponerande byggnadsverk. En av höjdpunkterna är rustkammaren som bland annat innehåller en samling Faberge-ägg som säkert inte går av för hackor... Direkt utanför Kremlin ligger Röda torget och St. Basil´s cathedral, kanske den byggnad som allra mest förknippas med Moskva.

P1030184.jpg
St. Basils Cathedral

P1030080.jpg
Del av Kremlin med Great Kremlin Palace i mitten.

P1030145.jpg
Tomb of the Unknown Soldier, utanför Kremlin.

Jag har även vandrat runt en hel del i staden i övrigt. Ryska språket komplicerar förstås saker och ting men att lära sig det kyrilliska alfabetet hjälper enormt när det handlar om att läsa menyer, vägskyltar, metrostationer, ja allt. På tal om metron förresten, den är ju en av världens mest kända och transporterar över 9 millioner människor dagligen. Mer än Londons och New Yorks tillsammans! Den är ju ganska vacker också eller vad tycks?

P1030229.jpg
Komsomolskaya tunnelbanestation.

Till och med maten har överraskat positivt. Shaslik (Grillspett) och Plimini (Ravioli, hmm fast mycket godare) är fantastiskt gott när det är rätt tillagat. Får se om centralasien också kan överraska positivt på den fronten. Nu ska jag ta mig till tåget som avgår om två timmar. Ungefär 70 timmar senare är jag framme i Tashkent, förutsatt att allt går som planerat förstås.

Författat av hammarn 09:12 Arkiverat i Ryssland Tagged backpacking

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Kommentarer

Låter ju som en bra början på din semester. Lycka till i fortsättningen!

av Astrid

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login