Resebloggar från Travellerspoint

Sista förberedelserna

En vecka till avfärd

Nu är det lyckligtvis inte länge kvar. 8 grader och mulet ska snart bytas ut mot 38 grader och sol. Lyckligtvis är det bara Uzebekistan som är så absurt varmt och så fort jag kommer upp i bergen i Tadzjikistan blir temperaturerna mer behagliga. Dom sista förberedelserna är gjorda, fick tillbaka passet från Tadzjikiska ambassaden i Wien häromveckan med GBAO-stämpel som behövs för att röra sig i den autonoma regionen i landets östra delar. Endast det Kirgiziska visumet återstår nu vilket jag tänkt ordna längst vägen, mest troligt i Dushanbe. Tågbiljetten från Moskva till Tashkent är även den bokad, ska plocka upp den så fort jag anländer till Moskva nästa fredag. Tåget går sedan sent på kvällen den 20:e Juli vidare mot centralasien.

På en helt orelaterad punkt så håller Travellerspoint, d.v.s. blogsiten som denna blog tillhör, varje månad en fototävling där medlemmar får rösta på de bästa resefotografierna. Förra månaden var temat djur och de 16 bilder som fick flest röster är presenterade på http://blog.travellerspoint.com/222/. Zebrorna från Serengeti, Tanzania, hamnade på 8:e plats. Personliga favoriter är nog 1:an, 3:an och 7:an.

P1010107.jpg

Författat av hammarn 00:59

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login