Resebloggar från Travellerspoint

1 månad kvar!

Centralasien väntar.

rain 10 °C
Se Centralasien 2009 på hammarns karta över resan.

Nu börjar saker och ting falla på plats.

Bloggen som är nyskapad ser presentabel ut även om innehållet mest består av gamla resedagboksinlägg. Bloggen ger mig dock större frihet så från och med nu kommer jag försöka skriva mer i bloggform under mina resor och framförallt samla allt här. Eftersom jag arbetar till vardags kommer bloggen i första hand vara aktiv under semestermånaderna men förhoppningsvis blir det ett och annat inlägg även under vintern.

Den 17 Juli går flyget till Moskva och därifrån är planen att ta mig till Tashkent i Uzbekistan med tåg. Jag kommer att spendera 2 veckor i Uzbekistan och röra mig i huvudsak längst sidenvägen och besöka mytomspunna städer som Samarkand, Buchara och Khiva. Därefter åker jag till Tadzjikistan för lite trekking och allmänt luffande längst Pamir Highway, en av världens högst belägna vägar. Pamir Highway tar mig sedan till Kirgizistan och jag flyger hem från huvudstaden Bishkek den 3:e September.

Det här kommer att bli min överlägset mest ambitiösa resa hittills och förhoppningsvis också den mest givande. Centralasien är ökänt för sin krångliga byråkrati i bästa sovjet-anda men efter 2 månaders visumsökande så har jag nu fått de flesta viktiga visum och tillstånd som krävs. Idag skickade jag iväg passet för sista gången, denna gång till Tadzjikistans ambassad i Wien, Österrike. Går allt som det ska är jag redo att åka så fort passet är tillbaka. Tåg- och flygbiljetter är beställda och det enda jag ligger lite efter med är ryskastudierna men jag ska göra ett ryck nu sista månaden innan avfärd.

Författat av hammarn 04:35 Tagged preparation

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login