Resebloggar från Travellerspoint

Första dagarna i Peking

Peking, Kina

rain 25 °C
Se Kina 2007 på hammarns karta över resan.

Nu har jag hunnit med 5 hektiska dagar i Peking. Har besökt de flesta stora sevärdheterna såsom himmelska fridens torg, förbjudna staden, sommarpalatset och kinesiska muren. Stadens utbud är helt otroligt och allt är till ytan helt enormt! Bara sommarpalatset är som en mindre stad i Sverige. Trippen jag gjorde till kinesiska muren igår var dock höjdpunkten hittills. Åkte pa en dagstur som hostelet anordnade till en avlägsen del av muren (orestaurerad) där vi var helt ensamma! Mycket klättring och varmt var det men vyerna var helt otroliga. Skönt att slippa storstadssmogen också om än bara för en dag.

PICT0339.jpg
Kinesiska muren
PICT0333.jpg
Kinesiska muren
PICT0299.jpg
Sommarpalatset

Peking är en fantastisk stad på många sätt men något som drar ner helhetsbetyget ordentligt är alla som försöker lura av en pengar på ett eller annat sätt. Händer ideligen att kineser kommer fram och vill "träna engelska", och visst det får dom gärna göra men det slutar alltid med att dom vill ta med en till ett konstgalleri eller teservering eller liknande. Att det är så vanligt förekommande med scams gör det väldigt svårt att lita på folk vilket får som konsekvens att jag hellre undviker vissa typer även om det säkert är vanliga trevliga människor ibland.

Idag regnar det för första gången på resan så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska i alla fall kolla gå en uppvisning i kinesisk akrobatik senare ikväll.

Författat av hammarn 21:45 Arkiverat i Kina

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login