Resebloggar från Travellerspoint

Framme i Peking

Peking, Kina

sunny 28 °C
Se Kina 2007 på hammarns karta över resan.

Jag har spenderat dagen i Peking efter att ha anlänt med nattåget från Shanghai i morse. Tåget var det absolut inget fel på, fräscht som X2000 och trevliga kupékamrater. Tog en "soft sleeper" vilket är den lyxigaste varianten och delade kupé med tre kineser som alla var rätt bra på engelska. Alla jag träffade på och omkring tåget/tågstationen kunde faktiskt åtminstone lite engelska. Kom hit 0700 i morse och har checkat in på ett riktigt backpackerhostel. Billigt som stryk och gott om sköna människor (en hel del mindre klipska med i och för sig). Inte direkt hotellservice dock men vad gör väl det. Rummen har inte ens lås vilket ju innebär att jag slipper oroa mig över att tappa bort nyckeln :) Har ändå inget av värde i rummet så jag är inte orolig, lär förmodligen stanna här under hela min Peking-vistelse.

Sista dagarna i Shanghai blev det en del shopping och jag och en annan svensk från hostelet hann även med att se Sven-Görans gubbar vinna över United. Var dock ganska slappt överlag i Shanghai men traffade mycket sköna människor.

Peking är helt fantastiskt hittills. Klimatet är mer snarlikt svensk högsommar, torrare men nästan lika varmt och det är nästan så att jag ångrar att jag inte åkte hit tidigare men jag har ändå 8 dagar kvar här. Fullständigt annorlunda jämfört med Shanghai. Nästan inga höga byggnader (vilket gör staden enorm till ytan, har gått minst 2,5 mil idag då jag underskattade avstånden rätt rejält...) och massvis med sevärdheter. Har hunnit med himmelska fridens torg och "Temple of heaven" idag, ska nog undersöka den förbjudna staden i morgon och se om jag kan hänga med på en organiserad tur från hostelet.

PICT0192.jpg
Temple of Heaven
PICT0161.jpg
Arrow tower sett från Zhengyang Men
PICT0215.jpg
Den förbjudna staden
PICT0225.jpg
The Nine Dragon Screen

Dagens I-landsproblem är att många kineser inte kan hantera en kamera. Grymt svårt att få bra bilder om man ber en kines att ta kort på mig alltså, alltid snett och vint eller fingrar och annat i vägen.

Författat av hammarn 05:19 Arkiverat i Kina

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login