Resebloggar från Travellerspoint

Sista dagarna i Shanghai

Shanghai, Kina

sunny 28 °C
Se Kina 2007 på hammarns karta över resan.

Har hänt mycket sedan senast jag skrev så detta blir bara en kort sammanfattning. Har bland annat träffat dom hittills i princip enda kineserna som kunnat engelska. Tre studenter från Peking var överlyckliga över att få öva på sin engelska medan jag var glad att ha kinesiska guider i stan. Vi var bland annat på en teprovning som var riktigt häftig. Fick prova olika tesorter (ginseng, grönt te osv) och under tiden så berättade en tjej om allt möjligt, historia, hur man ska dricka teet, vad de olika sorterna är bra för och så vidare. Sedan hade jag ju mina egna tolkar med mig som översatte allt hon sa till engelska. Riktigt trevligt var det!

PICT0128.jpg
Teprovning
PICT0127.jpg
Teprovning

I övrigt har jag mest vandrat runt i stan. Varit i dom olika stadsdelarna och utforskat några parker här i området. Var ute på en pub i lördags och kastade pil och drack billig öl för 10 spänn. Igår gick jag och en göteborgare runt i "french concession" som är en stadsdel med en hel del byggnader i gammal europeisk stil. Vi var även inne på ett museum i byggnaden där det kinesiska kommunistpartiet först bildades. Rätt intressant även om en del var lite väl djupgående.

PICT0145.jpg
Tysk öl i Kina

Kulturskillanderna mellan Kina och västvärlden stöter man på dagligen. Har till exemepl fått en del komplimanger för min stora näsa och bleka hy. Något annorlunda :)
Vet inte hur många gånger jag blivit fotad heller, väldigt många som vill ha med mig på bild. Att åka taxi här är också rätt spännande. Om jag inte har adressen jag ska till skriven med kinesiska tecken så kan man hamna lite varstans. Mitt uttal av dom kinesiska gatnamnen är väl kanske inte perfekt och feltolkas titt som tätt. Drog iväg en mil åt fel håll igår på vägen hem till exempel. Kineserna är dock grymt tillmötesgående så i det fallet slutade det med att han stannade på ett hotell och använde receptionisten som tolk. Tog inte ens betalt för dom 2 extra milen som det hela resulterade i...

Nu har jag bara 7 timmar kvar här i Shanghai innan jag hoppar på nattåget till Peking. Ska spendera dessa timmar med att strosa runt lite på stan och shoppa en del. Sjukt billigt med fejkprylar här så jag ska försöka köpa på mig lite onödigt krimskrams.

Författat av hammarn 23:17 Arkiverat i Kina

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login