Resebloggar från Travellerspoint

Shanghai - Öst möter väst.

Shanghai, Kina

sunny 30 °C
Se Kina 2007 på hammarns karta över resan.

Shanghai är onekligen en intressant stad men på tok för stor för att jag ska hinna annat än att få en överblick. Har besökt dom flesta "intressanta" stadsdelar nu och kan konstatera att skillnaderna sinsemellan är enorma!

Igår avverkade jag Pudong som är det "nya" Shanghai med några av världens högsta skyskrapor. För att tillfredsställa ingenjören i mig så var jag uppe i dom 2 högsta byggnaderna (var uppe på 350 respektive 340 meters höjd, byggnaderna är runt 450 meter vardera).

PICT0096.jpg
Jin Mao Tower och World Financial Center (ännu inte klart)
PICT0112.jpg
Jin Mao Tower, grodperspektiv

Tog även en ToR till flygplatsen med Maglev-tåget som susar fram i 430 km/h. Var inte fullt så vibrationsfritt som jag förväntat mig men nog gick det snabbt alltid! (30 km på 7 min 20 sek) Detta blev utan tvekan den dyraste dagen hittills och det var turister var man än vände sig.

PICT0115.jpg
Maglev i 430 km/h

Har dock hunnit se en hel del av det klassiska Kina också. Käkade en fantastisk middag i förrgår i gamla stan på en liten inhemsk servering. Vi var ett skönt gäng på totalt 6 personer från hostelet som var där och åt. Bland oss en sydafrikan som bott i Kina i 3 år och därmed kan en del kinesiska. Är fruktansvärt svårt att göra sig förstådd annars... Mat + 6 stora öl (60 cl) kostade i alla fall totalt 95 yuan vilket väl blir knappt 15 svenska per person! Servicen var också något utöver det vanliga. Dom bar ut bord och stolar och ordnade så vi fick vår egna lilla uteservering! Å andra sidan så är faciliteterna i det här landet inte dom bästa, när vi frågade efter toaletten så skrattade tanten bara och svarade nåt i stil med "Det finns gott om gränder häromkring" :)

Bra kväll överlag som slutade med att vi blev jagade på hemvägen av några 6-7 åriga småtjejer som tyckte det var kul att kasta iskuber på oss. Vi hade rätt kul åt varandra också men nog kändes det att bli träffad alltid.

Författat av hammarn 04:12 Arkiverat i Kina

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login