Resebloggar från Travellerspoint

Zanzibar

Spice Island i dagboksform.

sunny 30 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Jag har nu återvänt till svea rike men för fullständighetens skull så blir det även ett inlägg om den sista veckan på Zanzibar.

Zanzibar är ett rätt populärt resmål och det märktes onekligen på mängden turister och på prisnivån. Jag spenderade de första två dagarna i Stone Town och blev snart varse om att det inte var helt lätt att hitta boende under högsäsong. Hittade till slut vad jag tror är Zanzibars billigaste boende och delade rum med 2 amerikaner (Varav den ena var på Zanzibar för att bevittna en excorsicm, rätt ovanlig semestersyssla). Största problemet med stället var dock att det låg mittemot en moské vilket innebär väckning klockan 05:00. Stone Town är i alla fall en mysig stad där man lätt kan tillbringa några dagar. När jag kom dit var det dessutom både filmfestival samt Full Moon Party så det var bra drag i stan. Grymt schysst seafood finns det förstås också på ön, inte minst på kvällsmarknaden där dom säljer barracuda, snapper, hummer, bläckfisk, calamari, kräftor, ja allt möjligt som kan träs på spett. Gäller dock att passa sig för liksom i alla turistställen finns det även i Zanzibar gott om skojare.

P1020017.jpg
Food Market

Det blev alltså inte direkt någon vila i Stone Town så jag åkte norrut till Nungwi i norra Zanzibar som ska ha dom finaste stränderna på ön - men också de mest besökta - för att få lite lugn och ro. Det fick jag visserligen också även om det regnade när jag kom fram. Ordnade boende i en bungalow med havsutsikt, 50 USD natten, vilket är det överlagset dyraste boendet under resan men det var grymt skönt att få sova ut för omväxlings skull.

Stormen som låg över norra Zanzibar förde inte bara med sig regn utan även blåst vilket resulterade i att dom annars bländvita stränderna var fulla med tång och sjögräs. Paradisbilden fick sig en törn på grund av vädret men å andra sidan tittade solen fram efter en dag och då var det enkelt att förstå var ryktet kom ifrån. Mycket turister som sagt, främst italienare. Hade jag haft lite mer tid hade jag utforskat lite andra stränder på ön också då det finns mängder för alla olika smaker. Intressant var också de fejkmasaaier som vandrade fram och tillbaka pa stranden och sålde smycken. Jag gjorde annars inte så mycket i Nungwi förutom att slappa och käka. Var iväg pa en snorkeltur sista dan i en Dhow. Snorklingen var helt okej men jag är lite bortskämd med undervattensliv efter dykningen i främst Australien och den nivån var det förstås inte på snorklingen.

P1020127.jpg
Mnemba Island
P1020080.jpg
Kendwa Beach
P1020060.jpg
Fiskare
P1020036.jpg
Nungwi Beach

Tog mig tillbaka till Stone Town i torsdagskväll och tog in på ett något dyrare (och tystare) boende. Klev sedan upp tidigt som fan for att hinna med första färjan till Dar på morgonen. Sedan gick färden Dar - Doha - London (först Gatwick sen Heathrow) - Stockholm - Sundsvall - Hammarstrand. Tog 43 timmar att avverka den sträckan och sen var man rätt mör.

Författat av hammarn 01:37 Arkiverat i Tanzania

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login