Resebloggar från Travellerspoint

Kigali till Zanzibar

Kigali till Zanzibar i dagboksform.

30 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Bussen från Kigali till Kampala skulle ta 8 timmar, den tog 10 timmar vilket får anses som riktig racerfart med afrikanska mått mätt. Börjar få in lite rutin på resorna så jag såg snabbt till att få en av platserna på första raden vilket innebär gott om benutrymme. Hade dessutom med mig lite kakor och frukt vilket visade sig extremt nyttigt eftersom denna buss inte stannade för lunch vilket de övriga gjort. Tappade dessutom en timme på grund av tidsskillnaden mellan Rwanda och Uganda och väl framme så bestämde jag mig för att åka direkt vidare till Entebbe. Entebbe ligger 4 mil utanför Kampala och därifran flög jag sedan till Zanzibar. Tog dock över en timme att ta sig dit på grund av Kampalas sinnessjuka trafik. Enorma korsningar där trafikpoliser släpper på från ett håll i taget innebär 5-10 minuters stillastående i var och varannan större korsning. Många slår därför av tändningen vid dessa stopp och det är inte ovanligt att de sedan har problem att få igång rishögarna vilket förstås orsakar ännu mer kaos när det väl blir fritt fram. Lägg till detta ett myller av gatuförsäljare som går mellan bilarna och säljer prylar samt avsaknaden av gatubelysning och mängden motorcyklar/mopeder/cyklar som zick-zackar mellan filer så har ni Kampalas härliga trafiksituation...

Tog in på ett billigt boende i Entebbe och sedan vidare till flygplatsen morgonen därpå. Air Tanzania visade sig snart vara rätt påfrestande att ha att göra med... De har ingen fungerande hemsida och svarar varken på telefon eller mail. Morsan lyckades dock boka via en svensk resebyrå och 14:25 skulle flyget gå direkt till ZNZ. Hade endast bokningsnummer och hoppades det skulle räcka. Väl på flygplatsen fanns dock inget flyg till ZNZ på departureboarden under hela dan och heller inget som skulle avgå 14:25, hmmm. Frågade runt och blev hänvisad till Air Tanzanias kontor som förstås var obemannat. Runt 13 så dyker i alla fall någon upp och jag får en biljett utskriven. Tiden stämde och jag undrar varför den inte står med bland "kommande avgångar". Hon visar att den visst står med bara det att det står Dar Es Salaam som destination. Att sen tiden var fel och att jag ju faktiskt ska till Zanzibar verkade mindre viktigt men nåja, jag tog mig hit i alla fall och det var det viktigaste.

Flyget utmärkte sig även positivt vad gäller utsikten under färdens gång. Lyfte alltså från Viktoriasjöns östkust och mellanlandade på Kilimanjaro flygplats och berget utgjorde en mäktig syn vid landningen. Sen var förstås inflygningen till Zanzibar rätt häftig också, över Stone Town och havet som skiftar i blått och turkost.

Författat av hammarn 12:18 Arkiverat i Tanzania

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login