Resebloggar från Travellerspoint

Jambo!

Dar Es Salaam till Moshi

sunny 28 °C
Se Östafrika 2008 på hammarns karta över resan.

Efter sisådär 28 timmar på resande fot så har jag nu äntligen nått slutmålet, Dar Es Salaam på Tanzanias östkust.

Missade min skjuts från flygplatsen men tog en taxi in till Safari Inn. Typiskt backpackerboende, inget speciellt men funktionsdugligt. Egen toalett till och med! Hann inte mycket mer än att käka och sova under tisdagen. I onsdags däremot hann jag ta en mer ordentlig titt på Dar, typisk storstadshets och sjukt svårt att hitta där. Glest mellan caféer och barer också vilket är rätt drygt men kanske inte helt oväntat då det finns mycket muslimer i Tanzania och speciellt i Dar. Det märks också tydligt 05:00 på morgonen då böneutropen börjar skalla från någon närbelägen Moske, gaah!.

Finns dock en hel del intressant att se i Dar. Var runt i innerstan en del och även i hamnområdet. Tog en färja över sundet och sen en Dalla-Dalla vidare söderut där det finns grymt fina stränder. Sällan man ser nån annan Mzungu (vit) oavsett var man är men tanzanierna är glada och trevliga så vad gör väl det. Enda dryga är att alla vill pracka på en safariturer men det är rätt lätt att skaka av sig dom. Provade det afrikanska köket också i Drar och blev klart positivt överraskad. Käkade nationalrätten Ugali (maizenamjöl+vatten tror jag) med nåt kött och lite grönsaker, grymt gott!

Igår bussade jag norrut till Moshi där jag nu befinner mig. Bussresan var bekväm om än inte svensk standard. Inget att klaga på dock, tog ca 10 timmar att ta sig hit. Moshi är en mindre stad vid foten av Kilimanjaro och har klart mer avslappnad stämning än storstan. Jag bor nu på Kindoroko Hotell för 15 USD natten och det är riktigt lyx, varmvatten och tv på rummet till och med. Stället har dessutom en bar på taket (tyckte det var säkrast att gardera sig denna gång :)) med den förmodligen grymmaste utsikt jag någonsin sett i en bar (utsikt över Kilimanjaro förstås).

P1000582.jpg
Kilimanjaro sett från Kindoroko Hotell i Moshi.

Idag står safari högst på agendan, jag ska försöka boka något idag och hoppas att det bjuder på lite mer intressanta djur än vad jag hittills sett (kossor och getter typ). Det är kyligre här än i Dar också. Var runt 30 i Dar men här är det mer behagliga 25. Kan dock bli lite kyligt på natten.

Nu ska jag ut och spana in Moshi, ha det bra därhemma!

P1000552.jpg
Marknad i Moshi

Författat av hammarn 01:48 Arkiverat i Tanzania

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login